Virksomheder i Vejle Ådal

Virksomheder i Vejle Ådal og Fjord

Foto: Mads Fjeldsø

Bliv klogere på Vejle Ådals industrielle historie. 

Fra 1850 til omkring 1900 steg indbyggertallet i Vejle fra ca. 3.300 til ca. 14.600. De mange møller lagde grobunden for industrialiseringen, der medførte en enorm vækst i Vejle. I løbet af få år udviklede byen sig til et industrielt kraftcentrum og blev af nogle kaldt for Danmarks Manchester. Fra sidst i 1800-tallet skød fabrikker frem på stribe. Det var især Vejles voksende tekstilindustri der satte skub i udviklingen. Vejle blev dominerende inden for dette område og tre af landets fem bomuldspinderier lå på dette tidspunkt i Vejle. Industrialiseringen banede også vejen for mange andre store virksomheder så som C.M. Hess’ Jernstøberi, Vejle Bolte- og Møtrikfabrik, Funders Rebslageri, Vejle Motorfabrik, Vejle Amts Svineslagteri, Grejsdalens Stole- og Møbelfabrik, Vejle Caramel- og Tabletfabrik mf.

Liste
Kort
Kulturmuseet
Foto: VejleMuseerne

Kulturmuseet

Oplev hvordan den verden vi kender i dag, blev skabt. Kulturmuseet er fyldt til randen med oplevelser for nysgerrige børn og voksne. Der er altid gratis adgang til museet.

Læs mere
Bindeballe Købmandsgård
Foto: VisitVejle

Bindeballe Købmandsgård

Bindeballe Købmandsgård er en gammel købmandsgård, som i dag huser købmandsbutik og -museum. Både ude og inde vil skilte, udstillingsgenstande og inventar minde om, hvordan det var engang.

Læs mere

Relateret indhold

Børkop Mølle
Vandmøller i Vejle Ådal og Fjord
Fjordenhus
Spændende bygninger
Gårdbutik
Gårdbutikker i Vejle Ådal og Fjord
Egtvedpigen
Museer i Vejle Ådal og Fjord