Gå til indhold
Hyggekrog, udstilling Haraldskær

Naturudstilling Haraldskær Avlsgård

Foto: Mads Fjeldsø

 

Skab dig et overblik ved porten til Vejle Ådal!   

I et forsøg på at tilbyde turister et overblik over områdets mange seværdigheder, er der udarbejdet en ny Natur- & Kulturudstilling ved Haraldskær Avlsgård.

Kulturhistorien i Vejle Ådal, og langs Vejle Fjord, er noget helt særligt. Fra Egtvedpigens bronzealdergrav til vikingernes Jelling er der masser af unikke besøgssteder for den historieinteresserede. Er du mere til natur og friluftsliv, så huser området flere unikke fredninger og hele fem udpegede Natura2000-områder, hvor der er gode muligheder for at opleve særlig flora og fauna helt tæt på. De smukke landskaber er velformidlede og begunstigede med masser af naturstier til dem, der gerne vil vandre eller cykle. 

I et forsøg på at tilbyde turister til Vejle Ådal og Fjord et overblik over områdets mange seværdigheder, har Vejle Kommune - i samarbejde med Bestyrelsen for Vejle Ådal og Fjord - udarbejdet en ny Natur- og Kulturudstilling ved Haraldskær Avlsgård.  Haraldskær ligger helt centralt som en naturlig indgangsportal til området i meget smukke omgivelser. Ud over at give den besøgende et godt overblik, med store væg-til-loft kort, så får den besøgende også en masse spændende lokalhistorie, faglig indsigt omkring natur- og kulturforhold samt inspiration til cykel- og vandreruter i området. Der er adgang til toiletter og alle kommunens naturfoldere på stedet, og man kan nyde sin madpakke i smukke rammer i forlængelse af udstillingen.

Natur- og kulturudstilling, er blevet til parallelt med etableringen af de nye motorvejsskilte - de såkaldte brune turist-oplysningstavler ved frakørsel Hornstrup i sydgående retning og ved Vejle S i nordgående retning. Tiltaget har til formål at udvikle og markedsføre destinationen. Visionen er at understøtte et unikt natur- og kulturhistorisk oplevelsesområde, der er interessant for både danske og udenlandske gæster. I tæt dialog med områdets mange foreninger, lodsejere, samt natur- og kulturinstitutioner, skal samarbejdet bidrage til at skabe bæredygtige rammer for naturen, kulturen og erhvervslivet.

Udstillingen er delt i to dele: Første del af lokalet skaber et godt overblik over de mange seværdigheder omkring Vejle Ådal og Fjord, så den besøgende nemt kan orientere dig. Den bageste del af lokalet vil med skiftende relevant indhold sætte fokus på natur, kultur og friluftsliv i Vejle Ådal og Fjord. 

Udstillingen ved Haraldskær er åben med gratis adgang for alle i hverdagene i tidsrummet 08.00 – 21.00. Adresse: Skibevej 140, 7100 Vejle.

: