Hyggekrog, udstilling Haraldskær

Naturudstilling Haraldskær Avlsgård

Foto: Mads Fjeldsø

 

Skal du på tur i Vejle Ådal og Fjord-området, så kig forbi Natur- & Kulturudstillingen ved Haraldskær. Her kan du finde inspiration til alle de bedste oplevelser. Der er gratis entre og åbent i tidsrummet fra 08.00 – 21.00.

Kulturhistorien i Vejle Ådal, og langs Vejle Fjord, er noget helt særligt. Fra Egtvedpigens bronzealdergrav til vikingernes Jelling er der masser af unikke besøgssteder for den historieinteresserede. Er du mere til natur og friluftsliv, så huser området flere unikke fredninger og hele fem udpegede Natura2000-områder, hvor der er gode muligheder for at gå ture og opleve særlig flora og fauna tæt på. De smukke landskaber er velformidlede og begunstigede med masser af naturstier til dem, der gerne vil vandre eller cykle. 

Udstillingen er delt i to dele: Første del af lokalet skaber overblik over de mange seværdigheder omkring Vejle Ådal og Fjord. Et kæmpe stort kort over området gør det nemt at orientere sig og finde inspiration. Du kan også finde trykt foldermateriale. Den bageste del af lokalet vil med skiftende indhold sætte fokus på natur, kultur og friluftsliv i Vejle Kommune. Lige nu fortælles historien om arbejdet med naturgenopretning i Vejle Fjord samt et tema om Vejle Kommunes opgave med at passe på vores biodiversitet. I juni måned 2023 åbner ny særudstilling om indsatsten med klimatilpasning i Grejs Ådal, der skal sørge for, at Vejle by undgår oversvømmelser i fremtiden.

Natur- og kulturudstilling er blevet til parallelt med etableringen af de nye motorvejsskilte - de såkaldte ”turist-oplysningstavler" ved frakørsel Hornstrup i sydgående retning og ved Vejle S i nordgående retning. Tiltaget har til formål, at udvikle og markedsføre destinationen. Visionen er at understøtte et unikt natur- og kulturhistorisk oplevelsesområde, der er interessant for både danske og udenlandske gæster. I tæt dialog med områdets mange foreninger, lodsejere, samt natur- og kulturinstitutioner, skal samarbejdet bidrage til at skabe bæredygtige rammer for naturen, kulturen og erhvervslivet.

Udstillingen ved Haraldskær er åben med gratis adgang for alle i hverdagene i tidsrummet 08.00 – 21.00. Adresse: Skibetvej 139, 7100 Vejle. Der må maksimum befinde sig 50 personer i lokalet samtidigt.