©  Foto:

Middelalderruten - regionalrute 35

På cykelruten Middelalderruten, regionalrute 35, kommer du gennem Jelling og forbi gravhøje, Ravningbroen i Vejle Ådal og jyske enge. Middelalderruten er en rejse gennem Danmarkshistorien med udgangspunkt i Hærvejen. Download ruten til GPS.

Med udgangspunkt i Hærvejen er Middelalderruten en rejse gennem Danmarkshistorien. På regionalrute 36 kommer du forbi jyske enge og gravhøje, der vidner om at ruten er blevet brugt som passage af fortidens folk og kreaturer.

På Middelalderruten kommer du igennem Jelling, hvor monumenterne over vikingetidens storhed og Danmarks dåbsattest står. Disse er et besøg værd, inden turen går videre ned mod Fårup sø. Stræk benene ved renæssanceslottet Engelsholm og igen ved Ravningbroen, en smagsprøve på Harald Blåtands 750 m lange egetræsbro til krydsning af Vejle Ådal. Egtvedpigen levede også på disse kanter, og et lille museum ved hendes grav fortæller om hendes liv og død i bronzealderen. Bronzealderen har sat sit præg på den sidste del af ruten, hvor du kommer forbi en del bronzealdergravhøje.

Middelalderruten fortsætter yderligere 20 km til Stepping.

Det tager cirka 2 timer og 25 minutter fra cykle ruten fra Jelling til Lunderskov.

Se og download ruten her.