Tørskind Grusgrav

Foto: Mads Fjeldsø

Fra toppen af den tidligere grusgrav ser du udover en af de absolut mest spektakulære dele af Vejle Ådal

Tørskind grusgrav er en tidligere grusgrav, der er ændret til en skulpturpark med værker i stål, granit og træ udført at de to landskabskunstnere; Jean Clareboudt og Robert Jacobsen. Skulpturerne er fornylig restaureret af Vejle Museerne. Området ligger på kanten af Vejle Ådal med udsigt - fra toppen af grusgraven - over en af de absolut mest spektakulære dele af Vejle Ådal og Fjord. Området er meget tyndt befolket, og det er næsten kun natur, der præger udsigten.

Tørskind Grusgrav er et godt sted at formidle fortællinger om ådalen, landskabets dannelse, åens genslyngning, landbrugshistorien ved Klingebækgaard, dambrug mm. Ådalens brede, lavtliggende område er et resultat af istidens smeltevand og tunge gletschere. Vejle Å’s oprindeligt bugtede løb kan stadig følges ved elletræer, der stod langs åens bred. Området har været beboet siden stenalderen. Der findes endvidere spor tilbage til 900-tallet, hvor vikingerne byggede Ravning-broen over ådalen.

På sigt er der planer om at lave en stiforbindelse på kanten af ådalen. På den måde kan flere storslåede udsigtspunkter forbindes. Oplevelsen af udsigten der åbner sig ved grusgravens kant, kan evt. understreges med en skulpturelt udformet platform

Fakta

Ejer: Vejle Kommune.
Parkering:  Tørskind Grusgrav, inden for 150 m.
Tilgængelighed: Kun til fods, med parkering ved Tørskind Grusgrav.

Kort

Group
Group
Åbn i Google Maps
Adresse

Tørskindvej

Koordinater

Længdegrad : 9.310183

Breddegrad : 55.649107

Relateret indhold

Tørskind
Udsigtspunkter i Vejle Ådal og Fjord
På vandretur i Vejle Ådal
Vandreruter i Vejle Ådal og Fjord
Munkebjerg
Naturoplevelser i Vejle Ådal og Fjord
Cykelruter i Vejle Ådal
Cykelruter i Vejle Ådal og Fjord