Kongens Kær

Foto: Mads Fjeldsø

Oplev det rige fugleliv i sø- og vådområdet Kongens Kær i udkanten af Vejle by

Kongens Kær er et sammenhængende sø- og vådområde på i alt 100 ha. Det ligger som en miniudgave af amerikanernes Central Park, i nærkontakt med Vejle by. Tidligere var her græsmarker, som blev afvandet ved hjælp af kanaler og pumper. Naturgenopretning gennemført i årene 2004-2009 har nu omdannet arealerne til mudderflader, våde enge og søer. Stier, broer og udsigtstårne giver gode muligheder for at opleve det flotte landskab og det rige fugleliv som er opstået her.

Området er meget bynært og fungerer - med de anlagte stier - som et vigtigt rekreativt område for Vejle by. Området tiltrækker mange forskellige fugle, og er derfor også populært i blandt fugleinteresserede. Havørnen har tilsyneladende også blåstemplet Kongens Kær. Den efterhånden faste gæst i Kongens Kær, er en sjælden fugl i Danmark, der normalt er sky over for mennesker. At den dukker op i Kongens Kær er meget usædvanligt og kan kun betyde, at naturrigdommen i vådområdet er god og alsidig. 

Udsigten over Kongens Kær er utrolig smuk. Der findes allerede i dag et udsigtstårn ved Kongens Kær, nemlig fugletårnet ved Ribe Landvej. På længere sigt kan der arbejdes med at skabe en mere spektakulær udsigtsplatform, der kan fungere som en port til området og give mulighed for endnu bedre formidling.

Fakta

Ejer: Vejle Kommune
Parkering: P-pladsen ved Ribe Landevej, 7100 Vejle
Tilgængelighed: Udsigtsplatformen er tilgængelig for alle.

Kort

Group
Group
Åbn i Google Maps
Adresse

Bredstenvej

7100 Vejle

Koordinater

Længdegrad : 9.509352

Breddegrad : 55.702555

Relateret indhold

Tørskind
Udsigtspunkter i Vejle Ådal og Fjord
På vandretur i Vejle Ådal
Vandreruter i Vejle Ådal og Fjord
Munkebjerg
Naturoplevelser i Vejle Ådal og Fjord
Cykelruter i Vejle Ådal
Cykelruter i Vejle Ådal og Fjord