Ridestier i Vejle Ådal og Fjord

Foto: Mads Fjeldsø

Oplev det smukke, kuperede istidslandskab omkring Vejle eller Ådal fra hesteryg

Der er rideruter og -stier i næsten alle offentlige skove og naturområder. Fx venter en helt unik naturoplevelse, hvis du begiver dig ud på rideruterne i Ryeholm og Munkebjerg skovene i udkanten af Vejle by. Eller tag længere ind i landet og oplev Danmarks største indlandshede, Randbøl Hede, og følg rideruterne, der krydser igennem det storslåede landskab. Ved det levende udstillingscenter ”Kirstinelyst” kan du få din hest på fold, og her er også ”høhotel” og shelters, bygget efter gamle hedetraditioner, hvor du kan overnatte. Ikke langt derfra ligger Frederikshåb Plantage, der også lokker med flere forskellige rideruter.

Generelle regler for ridning i Danmark
- I de statsejede skove er ridning tilladt, men der kan være lokale restriktioner. Derfor skal du holde øje med Ridning forbudt-skilte. Her kan du læse mere om ridning i de statsejede skove.
- I private skove bestemmer ejeren, hvor ridning er tilladt og kræver ofte, at rytteren køber et ”ridekort”. På Skovforeningens hjemmeside kan du læse mere om ridning i private skove.
- I det åbne land er det tilladt at ride på stier og veje, hvis ejeren ikke har forbudt det ved skiltning. Til gengæld må du ikke ride på udyrkede områder, brak- og stubmarker uden ejerens tilladelse.

Relateret indhold

Munkebjerg
Naturoplevelser i Vejle Ådal og Fjord
Tørskind
Udsigtspunkter i Vejle Ådal og Fjord