Vejle Vindmølle

Vejle Vindmølle, der betegnes som byens vartegn, ligger på en bakke i den sydlige ende af byen. I møllen driver Vejle Kunstforening galleri, og derudover kan du lære mere om møllens historie og få et godt udsyn over Vejle.

Den oprindelige mølle fra 1847 brændte, men blev efterfulgt af den nuværende møllebygning fra 1890. Møllens inventar er fra 1937. Vindmøllen er indrettet med kværnloft, valser, remtræk og fungerede som mølle indtil 1960.

I Vejle Vindmølle kan du opleve:
- En udstilling om møllens historie samt om møllernes drift på Vejleegnen
- Vejles flotteste udsigt over byen, ådalen og fjorden
- Den originale og restaurerede indretning med kværne etc.

I møllens stueetage driver Vejle Kunstforening galleri, som viser maleri, grafik, keramik og andre kunstformer af kunstnere fra hele landet. Vindmøllen har åbent tirsdag til søndag kl. 11-16 i perioden 1/4-20/10. Ud over denne periode følger Vindmøllen åbningstiderne for Vejle Kunstforenings galleri. Læs mere her: www.vejlekunstforening.dk.

Vejle Vindmølle er en del af VejleMuseerne. Der udsendes hver måned en flyer, der fortæller om månedens aktiviteter. Flyeren kan fås på turistkontoret og på museer og udstillingssteder. Den kan også læses på www.vejlemuseerne.dk.