©  Foto:

Plantageruten - Panoramarute 1

Plantageruten - Panoramarute 1 - er en lokal cykelrundtur på 14 km med skjulte steder og ro. Med udgangspunkt i Randbøldal tager ruten dig gennem Frederikshåb Plantage og forbi Bindeballe Købmandsgårds, hvor en afstikker til Syvårssøerne og indlandsklitterne kan anbefales.

Plantageruten er en lokal cykelrundtur, og med udgangspunkt i Randbøldal tager ruten dig gennem Frederikshåb Plantage, hvor en afstikker til Syvårssøerne og indlandsklitterne kan anbefales.

Frederikshåb Plantage rummer en håndfuld minder fra Anden Verdenskrig, hvor tyskerne skjulte fly og brændstofanlæg her til brug på Vandel Flyveplads nord for plantagen.

Fra Frederikshåb Plantage går ruten forbi Liegård Plantage og til Bindeballe, hvor Bindeballe Købmandsgård fra 1897 stadig summer af liv og en liflig duft af friskmalet kaffe. Turen kan fra Frederikshåb Plantage forlænges med en afstikker til Randbøl Hede.

Plantageruten er et turforslag, og er ikke skiltet. Ruten bliver også kaldet for en Panoramarute, da du vil opleve vide udsigter, men også små skjulte steder, der indbyder til ro, nærvær og fordybelse.

Det tager cirka en time at cykle rundturen.

Download ruten til GPS