©  Foto:

Danmarks hårdeste byrute - i bjergbyen Vejle

Tag på cykeltur i bjergbyen Vejle, hvor du finder Danmarks hårdeste byrute på 35 km. Som et af de få steder i Danmark finder du flere steder i Vejle alpine stigningsprocenter, som er skiltet ved de forskellige stigninger.

Vejle Kommune har skiltet de mest populære stigninger i Vejle, og skiltene har informationer om bakkens længde, max. stigningsprocent, gennemsnitlige stigning og højdemeter.

Test din form på den 35 kilometer lange rute gennem Vejle, der byder på fem sveddryppende stigninger:

- Chr. Winthersvej: Danmarks uofficielt stejleste vej, med en max  stigningsprocent på hele 25 %. Det er dobbelt så stejlt som det stejleste stykke på den kendte Tour de France etape L’Alpe d’Huez! Se kort.

- Munkebjergbakken: En af landets få serpentineveje. Med en gennemsnitlig stigningsprocent på 7,1 og en længde på hele 1,27 km anses Munkebjergbakken som værende den hårdeste bakke i Danmark!

- Kiddesvej: Kendt fra Kongeetapen i det 5 dage lange etapecykelløb Post Danmark Rundt. Den relative korte bakke har en drabelig stigningsprocent og har hurtigt opnået status som stedet, hvor Post Danmark Rundt bliver afgjort. Se kort.

- Strandgaardsvej og Mølgårdsvej: Vejene ligger parallelt med hinanden og ligger derfor på samme skråning. Af samme grund udvikler stigningerne sig ens, med det stejleste stykke til sidst.

Download ruten til din cykelcomputer.