©  Foto:

Bindeballe Station

Bindeballe var en af stationerne på den gamle Vandelbane. Bindeballe Station fungerer i dag som museum og ligger tæt på vandre- og cykelsti.

Den gamle stationsbygning ved Bindeballe Station fra 1897 er indrettet som museum med billetkontor og ventesal. Bygningen er fint rekonstrueret med mange originale effekter. På sporet af den gamle Vandelbane står to togvogne - en DSB-motorvogn fra 1928 og en passagervogn.

Baneområdet fungerer i dag som primitiv teltplads med adgang til toilet, et simpelt køkken og et opholdsrum inde i stationsbygningen. Teltpladsen må kun benyttes til almindelige telte med overnatning i 1-2 døgn.

Henvendelse vedrørende overnatning skal ske til Bindeballe Købmandsgård inden teltet slås op. Kontakt: Bindeballe Købmandsgård, Bindeballevej 100, 7183 Randbøl, tlf.: 7588 3383.

Der er mulighed for indkøb i Bindeballe Købmandsgård, som i dag fungerer som museumskøbmandshandel. Købmandsgården ligger på den anden side af vejen overfor Bindeballe Station.

Der er gratis adgang til udstillingen i stationsbygningen.

Bindeballe Station er en del af VejleMuseerne. Se alle aktuelle udstillinger og arrangementer på Bindeballe Station på www.vejlemuseerne.dk.