Oplev Vejle Ådal og Fjord

Fortællingen om Vejle Ådal & Fjord (Grejs- Højen-, Egtved – og Vejle Ådal) starter med vandets kraft. Området dramatiske karakter og sceniske landskab, er et resultat af isens bevægelse, fremstød og nedsmeltning, under de sidste istider. På den måde bliver isen og smeltevandets kræfter her hvor fortællingen om Vejle Ådal og Fjord starter. Der er her kulturhistorien for alvor udvikler sig, og sammen med den også den rige natur og store biologiske mangfoldighed, som i dag findes i området. Vejle Ådal og Fjord danner ramme om en samlet destination, der bindes sammen af vandet der vandrer fra bæk til å til fjord. Vejle Ådal og Fjord samler hede, å, eng, strand, skov og fjord, som én destination, med en stærk fortælling og stor oplevelsesværdi.

Foto Rob Windgate

Nyheder fra Vejle Ådal og Fjord

Tour de france kommer til Vejle i 2021! Vejle bliver startby for tourens 3. etape, som har mål i Sønderborg. Den store event kommer til at give rig mulighed for at fremvise Vejle Ådals smukke natur- og kultur. Foto Rob Wingate

Fra Istid til Nutid

Fra istid til nutid

Sporene fra istiden ses tydeligt mange steder i De Fire Dale. Via seks animationsfilm kan du her se, hvordan Vejle Ådalene er blevet skabt og få forslag til spændende istids-vandreruter. 

Play Video

Stemningsbilleder fra Vejle Ådal og Fjord

Oplev nogle af de smukkeste steder fra Vejle Ådal og Fjord i dette stemningsfulde billedshow.   

Egtvedpigens grav

Historiske seværdigheder og museer i Vejle Ådal og Fjord

I Vejle kommer du helt tæt på Danmarkshistorien. Oplev "Danmarks Dåbsattest" og verdenskulturarv i Jelling. Tag på opdagelse på den forhistoriske Hærvej.